I can not say i m really crazy about them. But their flowers is a different matter. Collected early in the morning as they open towards the sun, they are very beautiful. And in Crete, they are a special delicacy. Either stuffed with rice and spices and cooked in the oven or done with eggs as an omelette they are really delicious. The flowers are of two kinds. The same plant is carrying both male and female flowers. Their inside organs are a little different. Above, you can see a close up of the inner details of the male flower. The second photograph is showing the details from the female, and at the third you can see a bee, carrying in her back the polio from the male to the female flower. Of course only the female flowers can produce zuccini after they have been fertilized. The male flowers, open two or three mornings to the sun, then they disappear.
Να σας πω την αλήθεια, δεν τρελλαίνομαι γι αυτά. Αλλά αν πρόκειται για τους ανθούς, τότε είναι άλλη ιστορία. Στην Κρήτη και αλλού ειναι μια από τις τοπικές λιχουδιές. Είτε γεμιστοί οι ανθοί όπως γεμίζουμε τους ντολμάδες, είτε φτιαγμένοι ομελέτα είτε μαγειρεμένοι διαφορετικά, είναι περιζήτητοι. Οι ανθοί του κολοκυθιού είναι δυό λογιών. Αρσενικοί και θηλυκοί. και βρίσκονται και οι δυό πάνω στο ίδιο φυτό. Τους βρίσκει κανείς πρωί πρωί, όπως ανοίγουν προς την μεριά του ήλιου. Φυσικά μόνο οι θηλυκοί κάνουν κολοκύθια. Οι αρσενικοί αφού ανοίξουν δυο - τρία πρωινά, μετα μαραίνονται και πέφτουν. Οι διαφορές στις λεπτομέρειες των ανθών φαίνονται στο εσωτερικό τους. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το εσωτερικό ενός αρσενικού και στην δεύτερη ενός θηλυκού. Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται η μέλισσα που κουβαλάει την γύρη στην πλάτη της από τον αρσενικό ανθό και μπαίνει για να γονιμοποιήσει έναν θηλυκό.
Να σας πω την αλήθεια, δεν τρελλαίνομαι γι αυτά. Αλλά αν πρόκειται για τους ανθούς, τότε είναι άλλη ιστορία. Στην Κρήτη και αλλού ειναι μια από τις τοπικές λιχουδιές. Είτε γεμιστοί οι ανθοί όπως γεμίζουμε τους ντολμάδες, είτε φτιαγμένοι ομελέτα είτε μαγειρεμένοι διαφορετικά, είναι περιζήτητοι. Οι ανθοί του κολοκυθιού είναι δυό λογιών. Αρσενικοί και θηλυκοί. και βρίσκονται και οι δυό πάνω στο ίδιο φυτό. Τους βρίσκει κανείς πρωί πρωί, όπως ανοίγουν προς την μεριά του ήλιου. Φυσικά μόνο οι θηλυκοί κάνουν κολοκύθια. Οι αρσενικοί αφού ανοίξουν δυο - τρία πρωινά, μετα μαραίνονται και πέφτουν. Οι διαφορές στις λεπτομέρειες των ανθών φαίνονται στο εσωτερικό τους. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το εσωτερικό ενός αρσενικού και στην δεύτερη ενός θηλυκού. Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται η μέλισσα που κουβαλάει την γύρη στην πλάτη της από τον αρσενικό ανθό και μπαίνει για να γονιμοποιήσει έναν θηλυκό.
16 comments:
Τι ωραίες λεπτομέρεις!
Que surpresa!!!
Uma flor de abóbora!
I rather like zucchini grilled but have yet to try the blossoms. THey sell them here at the markets and some batter and fry them. I'd like the ones stuffed with rice and spices I think.
Gorgeous macro shots again Costas. I have never noticed the male/female difference that your photographs illustrate so well. The bee shot...parfait!
V
beautiful macros! :)
Να! Φταίω εγώ τώρα που βιάζομαι να κατέβω στην Κρήτη? Αλλη μιά λιγουχδιά που δεν βρίσκω εδώ είναι η κολοκυθανθοι. Μάλλον του χρόνου θα καλιεργήσω τα δικά μου γιατί ξέρω να τα μαγειρεύω θαυμάσια γεμιστά με φετούλα και τηγανιτά μετά. Υπέροχα!
We've grown squash. The annoying thing about their flowers is that they don't always open at the same time, which can make fertilisation erratic.
Beautiful though.
I ised to eat them fried in butter, in Italy, a very long time ago.Loved it! The first time I ever ate a flower.
I do not eat flowers and I am not agreat fan of zucchini either but your photos are just great!
Well, I do like zucchini and I love your marcro shots, Costas! Terrific and such a rich color!
Sylvia
Κωστή καλησπέρα
για λίγες μέρες εδώ και μετά πάλι πίσω . Ελα να ανοίξουμε τα ρακοκάζανα.
Great macros.
I did not know zucchini flowers were so beautiful I do not really like to eat them except breaded and fried. Not exactly healthy eating!
πολύ!
φιλί!
Fabulous macros Costas!!!
Costas, I adore this veggie very much! The blossoms here, we make a light almost tempura type of batter and dredge them lightly through it and then lightly brown them in Extra Virgin Olive Oil, such a delciate flavor, so yummy~
Love that color! Yes, I do like it!
Post a Comment